Gulvafhøvling

Opfriskning af gamle trægulve med afhøvling

Vores gulvfirma tilbyder ikke alene gulvslibning, men også en lang række andre ydelser, som kan pifte trægulvet. Et af de tilbud er afhøvling af trægulve.

En afhøvling adskiller sig fra en afslibning ved, at der bliver arbejdet en del dybere i gulvet. Det kan være effektivt ved gamle trægulve som er meget slidte og hærget som følge af mange års brug.

Gulvafhøvling kan næsten redde ethvert trægulv uanset stand og beskaffenhed. Og ofte bruges en gulvafhøvling de steder hvor en gulvafslibning ikke slår til.


Under en normal gulvslibning er det kun den gamle overfladebehandling der slibes væk, men ved en afhøvling høvles der 2 – 4 millimeter af selve trægulvet.

Processen foregår oftest som en del af en større gulvrenovering, hvor der bringes en række andre elementer ind i gulvarbejdet. Gulvafhøvling og gulvafslibning hører sammen og er nært forbundet med hinanden: afhøvling, fuldslibning, mellemslibning, finslibning, letslibning, polering...

Det er ofte nødvendigt at benytte alle processer for at opnå den rette finish på gulvet når den endelige gulvbehandling er pålagt. Såfremt der benyttes en professionel gulvmand, så vil disse være helt indlysende. For gør-det-selv slibere kan det derimod være vanskeligt at vurderer den rette arbejdsgang og processer for at opnå det ønskede resultat.

Afhøvling foretages med en gulvhøvl


Gulvhøvlen som benyttes til gulvafhøvling bruger ikke sandpapir som ved gulvslibning. Den har derimod en valse, som er fyldt med små klinger, som høvler det øverste af trægulvet af. Derfor bruges afhøvling, hvis man har et trægulv, hvor der er store niveauforskelle eller misligeholdelse. En gulvhøvl bør kun anvendes af professionelle, idet den er meget kraftfuld og let kan lave store skader på gulvet, hvis den bliver brugt forkert. Det er også vigtigt, at alle klammer og søm er væk fra gulvet inden afhøvlingen, da de kan ødelægge maskinens knove og valse.


Efter enhver afhøvling skal gulve afslibes!

Efter en afhøvling udføres en afslibning som pudser gulvet og giver det den rigtige finish. Efter en afhøvling er trægulvet selvfølgelig meget ru og derfor udføres den efterfølgende afslibning. En gulvslibning foregår ved, at man sliber gulvet med sandpapir.

+ 45 50 38 43 38